Slagroom koken

Bereidingswijze slagroom koken

Slagroom wordt veelal gebruikt voor op de koffie en het gebak, maar kan ook gebruikt worden in warme en koude gerechten, denkt u maar aan verrukkelijke toetjes, gemaakt van onder andere slagroom! Wanneer het voor een gerecht de bedoeling is om slagroom te koken, is het raadzaam onderstaande adviezen eens door te nemen. Deze kunnen u helpen bij het bereiden van een lekkere maaltijd. Voordat u de slagroom wilt gaan koken voor een gerecht, is het wel van belang dat uw ervoor zorgt dat de room niet gaan schiften (klonteren).

Slagroom koken

Zorg er daarom voor dat de slagroom minimaal een vetpercentage heeft van 35%

Zorg voor u de slagroom gaat koken, dat deze op kamertemperatuur komt of maak het eerst lauw in een steelpan voor u het goed aan de kook laat brengen. Laat de slagroom niet te heet worden, dan kan het zijn dat het gaat schiften (klonteren). Wanneer u bovengenoemde adviezen in u opneemt, is de kans groot dat het een geslaagde slagroom koken wordt en dat het gerecht, welke u hebt gemaakt, goed in de smaak valt! Eet smakelijk!